Domů

Jiří Jandl .cz

Domů / Recepty

Chodský řízek

Aktualizováno: 07.02.2019

Křehoučký řízek v bramborovém obalu.

Chodský řízek
Chodský řízek

SUROVINY
4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
sůl
mletý pepř
olej na smažení

NA TĚSTO
500 g syrových brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
100 ml horkého mléka
1 vejce
3-4 lžíce hladké mouky
4-6 prolisovaných stroužků česneku
1 lžička majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř

POSTUP
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.

Řízky osolte a opepřete.

V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje.

Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena.

Podávejte se zeleninovou oblohou.

TIP
Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý.
Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.