Domů

Jiří Jandl .cz

Domů / Recepty

Francouzský chléb

Aktualizováno: 08.02.2019

Výborný recept a zajímavá varianta na domácí chléb.

Francouzský chléb
Francouzský chléb

SUROVINY
PODLE CHUTI
ocet
sůl
mletý černý pepř

TĚSTO
15 dkg eidamu
15 dkg uzeného masa
150 ml mléka
20 dkg hladké mouky
4 vejce
prášek do pečiva
balíček zelených oliv

POSTUP
Z hladké mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a láku z oliv vytvoříme těsto.

Sýr eidam a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do těsta. Dosolíme, případně dopepříme a vytvarujeme bochník chleba.

Francouzský chléb pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Občas potřeme octovou vodou kvůli lesku.

Francouzský chléb podáváme ještě teplý.