Domů

Jiří Jandl .cz

Domů / Recepty

Pikantní utopenci

Aktualizováno: 20.02.2019

Pikantní utopenci
Pikantní utopenci

SUROVINY:
40 dkg uzeniny
4 cibule

NÁLEV:
4 lžíce oleje
1 špetka mletého černého pepře
1 kulička nového koření
5 lžic octa
2 lžíce plnotučné hořčice
1 bobkový list
4 lžíce sladkého kečupu
15 lžic vody
4 lžíce worcesterové omáčky
3 špetky chilli koření
4 špetky soli

POSTUP:
Suroviny na nálev smícháme v kastrůlku.
Nálev přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
Pak jej necháme vychladnout.

Studený nálev scedíme a vmícháme kečup.

Zatím si můžeme připravit uzeninu a cibuli.
Tu oloupeme.
Cibuli nakrájíme na kolečka.
Uzeninu a cibuli střídavě skládáme do sklenice a postupně zaléváme nálevem.
Je lepší dávat nálev postupně, protože se pak méně tvoří vzduchové bubliny.

Utopence dolijeme nálevem po okraj sklenice, utěsníme a necháme 3 - 7 dní uležet v chladničce.
Podáváme s přílohou podle chuti, nejlepší je samozřejmě čerstvý chléb."