Domů

Jiří Jandl .cz

Domů / Recepty

Vepřová žebírka Družba

Aktualizováno: 25.01.2019

Americká vepřová žebírka podle restaurace Družba v Domažlicích.

Vepřová žebírka Družba
Vepřová žebírka Družba

SUROVINY
1,5 kg vepřových žeber
vegeta
drcený barevný pepř
1 hrneček ananasového džusu na podlití
sůl
1 hrneček sladkého kečupu
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
1 lžička ostré chilli omáčky

POSTUP
Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a trochy ananasového džusu. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.

Troubu předehřejeme cca na 180 °C.

Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut. Během pečení podle potřeby podléváme zbylým džusem.

Vepřová žebírka Družba podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.