menu close menu

Články

Vepřová žebírka Družba

Vepřová žebírka DružbaAmerická vepřová žebírka podle restaurace Družba v Domažlicích.

1,5 kg vepřových žeber
vegeta
drcený barevný pepř
1 hrneček ananasového džusu na podlití
sůl
1 hrneček sladkého kečupu
2 stroužky česneku
2 lžíce medu
1 lžička ostré chilli omáčky

Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a trochy ananasového džusu.
Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.

Troubu předehřejeme cca na 180 °C.
Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut.
Během pečení podle potřeby podléváme zbylým džusem.

Vepřová žebírka podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.

Komentovat