Suroviny
- kuře
- plechovka piva
Marináda
- 2 lžičky prolisovaného česneku
- 2 lžíce oleje
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce worcesteru
- špetka soli
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup
Kuře pečlivě omyjeme, vyčistíme a lehce osolíme. Kuře vložíme do marinády a marinádou vytřeme i vnitřek. Necháme naložené nejlépe přes noc.
Před pečením si nejprve nachystáme na pekáček alobal a na něj postavíme plechovku s pivem, samozřejmě otevřenou a přidáme o dvě díry nožem navíc, aby se pivo lépe odpařovalo. Na plechovku nasadíme kuře, takže nám na pekáčku stojí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Doba pečení je orientační podle trouby, je třeba hlídat.
Ke konci pečení je nutné ožralé kuře v případě klasické plynové trouby zakrýt alobalem, aby se nepřipálila křidélka.
Takto upečené kuřecí maso je vláčné a křehké.
Žádné komentáře:
Okomentovat