Ožralé kuře


Ožralé kuře

Marinované kuře, pečené na plechovce piva...

Suroviny
  • kuře
  • plechovka piva
Marináda
  • 2 lžičky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce worcesteru
  • špetka soli
  • 1 lžíce sójové omáčky
Postup
Kuře pečlivě omyjeme, vyčistíme a lehce osolíme. Kuře vložíme do marinády a marinádou vytřeme i vnitřek. Necháme naložené nejlépe přes noc. 

Před pečením si nejprve nachystáme na pekáček alobal a na něj postavíme plechovku s pivem, samozřejmě otevřenou a přidáme o dvě díry nožem navíc, aby se pivo lépe odpařovalo. Na plechovku nasadíme kuře, takže nám na pekáčku stojí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200 stupňů hodinu a čtvrt. Doba pečení je orientační podle trouby, je třeba hlídat.

Ke konci pečení je nutné ožralé kuře v případě klasické plynové trouby zakrýt alobalem, aby se nepřipálila křidélka.

Takto upečené kuřecí maso je vláčné a křehké.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...