Salát Coleslaw



Chutný zeleninový salát se základem z bílého zelí, který je velmi oblíbený v mnoha restauracích i fast foodech pro svou snadnou přípravu...

Suroviny
  • 1 cibule
  • 1 větší mrkev
  • 1 lžíce soli
  • 1 hlávka menšího bílého zelí
  • 1/4 malého celeru
  • 1 špetka mletého pepře
  • 200 g majonézy
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička octa
  • 2 - 3 lžíce krupicového cukru
Postup
Bílé zelí nakrouháme na tenké plátky a ještě příčně překrájíme na asi centimetr velké kousky. Zasypeme přibližně jednou lžící soli, důkladně promícháme a asi 20 - 30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme.

Podstatné je důkladné ruční promačkání zasoleného zelí.

Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše důkladně promícháme se zelím.

Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou.

Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky odpočinout alespoň na hodinu, nejlépe do druhého dne.

Před podáváním opět dobře promícháme.

Salát podáváme ke smaženým masům nebo i jen tak s pečivem.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...