Hamburgerové bulky

Recept na nadýchané hamburgerové houstičky. Jednoduchá příprava a výborná chuť...
SUROVINY
  • 40 g droždí
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžíce másla
  • 680 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 200 ml mléka
  • 200 ml horké vody
  • sezamová semínka na ozdobu
  • vejce na potření
POSTUP
Máslo si rozpustíme. Do mísy rozdrobíme nebo nasypeme droždí a přidáme ostatní suroviny. Chvilku mícháme a jakmile se vše spojí v jednu pevnou masu, můžeme těsto vyjmout a promačkávat v dlaních. Těsto by se mělo dobře hníst. Pokud by se lepilo, můžeme jej ještě vyválet v mouce, dokud nebude hladké. Poté jej dáme do mísy a necháme pod utěrkou zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě.

Vyjmeme vykynuté těsto, ještě trochu promačkáme a poté rozdělíme na houstičky.
Housky naskládáme na plech, který předtím lehce omastíme. Můžeme použít i pečící papír. Přikryjeme utěrkou a necháme 45 - 60 minut vykynout.

Vykynuté housky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovými semínky. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 200 °C zhruba 15 minut. Upečené hamburgerové housky vyjmeme a necháme vychladnout. Až změknou, můžeme je rozkrojit a plnit.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...