Langoše


Langoše

Recept na těsto na langoše, které vydrží v lednici až 5 dní...

Suroviny
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1/2 l mléka
  • 1 kg hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 lžíce oleje
  • 50 g droždí
  • 400 g zakysané smetanypodle potřeby olej na smažení
Postup
Připravíme si veškeré ingredience. Mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, nalijeme trochu vlahého mléka a přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Poté přidáme ostatní ingredience (zbytek mléka, sůl, zakysanou smetanu a jedlou sodu) a zaděláme na mírně lepivé těsto. 

Těsto na langoše vložíme do předem olejem vymazaného sáčku o velikosti velké igelitové tašky. Dáme do lednice na 3 hodiny kynout a pak už můžeme dělat první langoše. Vytvoříme kuličku v dlaních, pomoučíme si vál, těsto pomačkáme do velikosti dlaně a pak oběma rukama ve vzduchu roztahujeme do velikosti pánve. Langoše smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

Domácí langoše mažeme kečupem, tatarkou, sypeme sýrem, česnekem apod. 

Poznámka
Těsto na langoše podle tohoto receptu vydrží v lednici až 5 dní.
Zakysanou smetanu lze nahradit bílým jogurtem.
Těsto používáme ihned po vytažení z lednice.
Klasické droždí můžeme nahradit sušeným 50 g = 25 g sušeného.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Vepřová žebírka Družba

Americká vepřová žebírka podle bývalé restaurace Družba v Domažlicích...