Nugát

Výroba nugátu je jednoduchá. Pokud ho už při přípravě nesníte, nic nemůžete zkazit. Nasypte do něj rozdrcené ořechy nebo ho polijte čokoládovou vrstvou na závěr. Po ztuhnutí a nakrájení na kostky můžete vyrobit jedlé dárky pro své nejbližší. Nebo příliš hubené kamarádky...
SUROVINY
nugát
  • 250 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 250 ml kondenzovaného mléka
  • 2 lžíce tmavého kuchařského kakaa
  • nasekané a opražené ořechy, nejlépe lískové (volitelné)
čokoládová poleva
  • 10 lžic horké vody
  • 140 g másla
  • 200 g tmavé čokolády na vaření
POSTUP
Všechny ingredience kromě kakaa smíchejte dohromady a vytvořte nugátové těsto
Polovinu odeberte a přidejte do ní kakao. Hněťte tak dlouho, až je část těsta dokonale hnědá.
Připravte si pekáček nebo nádobu s rovným dnem, kterou vyložte mikrotenovou fólií nebo pečicím papírem.
První část těsta rozválejte na silnější plát a položte ho na dno pekáčku.
Totéž udělejte i s druhou, tmavou polovinou nugátového těsta, kterou položte na první vrstvu.

Připravte si v kastrůlku čokoládovou polevu – rozehřejte a dohladka rozmíchejte všechny ingredience. Nechte mírně vychladnout.

Nugát v pekáčku polijte čokoládovou polevou a stěrkou upravte do hladkého povrchu. Můžete posypat nasekanými a opraženými lískovými ořechy. Nechte důkladně vychladnout a ztuhnout na chladném místě.

Nakrájejte na kostičky a zkuste vše nesníst najednou.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...