SUROVINY
nugát
- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 250 ml kondenzovaného mléka
- 2 lžíce tmavého kuchařského kakaa
- nasekané a opražené ořechy, nejlépe lískové (volitelné)
čokoládová poleva
- 10 lžic horké vody
- 140 g másla
- 200 g tmavé čokolády na vaření
POSTUP
Všechny ingredience kromě kakaa smíchejte dohromady a vytvořte nugátové těsto
Polovinu odeberte a přidejte do ní kakao. Hněťte tak dlouho, až je část těsta dokonale hnědá.
Připravte si pekáček nebo nádobu s rovným dnem, kterou vyložte mikrotenovou fólií nebo pečicím papírem.
První část těsta rozválejte na silnější plát a položte ho na dno pekáčku.
Totéž udělejte i s druhou, tmavou polovinou nugátového těsta, kterou položte na první vrstvu.
Připravte si v kastrůlku čokoládovou polevu – rozehřejte a dohladka rozmíchejte všechny ingredience. Nechte mírně vychladnout.
Nugát v pekáčku polijte čokoládovou polevou a stěrkou upravte do hladkého povrchu. Můžete posypat nasekanými a opraženými lískovými ořechy. Nechte důkladně vychladnout a ztuhnout na chladném místě.
Nakrájejte na kostičky a zkuste vše nesníst najednou.
Žádné komentáře:
Okomentovat