Obrácený řízek

Řízek naruby, recept je snadný na přípravu...
SUROVINY
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g vepřového masa
na obalení
  • vejce
  • strouhanka
  • mléko
podle chuti
  • mletý pepř
  • sůl
podle potřeby
  • tuk na smažení
POSTUP
Na recept použijeme vepřovou krkovici, kýtu nebo panenku. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a teprve potom ve vejcích rozmíchaných s mlékem, solí a česnekem.

Po obalení obrácené řízky ihned osmažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova.

Hotový obrácený řízek položíme na papírový ubrousek, který nasaje přebytečný tuk.

Obrácený řízek podáváme nejlépe s bramborem.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...