Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám...
SUROVINY
- 1 lžíce listové petrželky nebo pažitky
- 5 rohlíků
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 30 g másla
- 40 g cibule
- máslo na potření
podle chuti
- sůl
- muškátový oříšek
- mletý černý pepř
POSTUP
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli dozlatova a necháme zchladnout.
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce.
Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku.
Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet.
Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové knedlíky necháme okapat a potřeme máslem.
Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.
Žádné komentáře:
Okomentovat