Bavorské žemlové knedlíky (Semmelknödel)

Snadný recept na kulaté žemlové knedlíky.
Výborná příloha k pečeným masům nebo omáčkám...

SUROVINY
  • 1 lžíce listové petrželky nebo pažitky
  • 5 rohlíků
  • 1 vejce
  • 150 ml mléka
  • 30 g másla
  • 40 g cibule
  • máslo na potření
podle chuti
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • mletý černý pepř
POSTUP
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Na rozpuštěném másle orestujeme cibuli dozlatova a necháme zchladnout.
Starší rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme je do mísy a přelijeme horkým mlékem. Pak přidáme nasekanou petrželku nebo pažitku, muškátový oříšek, sůl, pepř a vejce.
Směs promícháme a jakmile žemle nasáknou mléko, zapracujeme do ní připravenou cibulku.
Vzniklé těsto řádně propracujeme a necháme asi 1 hodinu odležet.

Z připraveného těsta tvoříme kulaté knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm. Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu, do které postupně vložíme knedlíky a jakmile voda přijde k varu, teplotu snížíme a velmi zvolna je vaříme asi 8 - 12 minut. Hotové knedlíky necháme okapat a potřeme máslem.

Podáváme jako přílohu k masům a omáčkám.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...