Francouzský chléb

Výborný recept a zajímavá varianta na domácí chléb...
SUROVINY
podle chuti
  • ocet
  • sůl
  • mletý černý pepř
těsto
  • 15 dkg eidamu
  • 15 dkg uzeného masa
  • 150 ml mléka
  • 20 dkg hladké mouky
  • 4 vejce
  • prášek do pečiva
  • balíček zelených oliv
POSTUP
Z hladké mouky, prášku do pečiva, vajec, mléka a láku z oliv vytvoříme těsto.

Sýr eidam a uzené maso nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do těsta. Dosolíme, případně dopepříme a vytvarujeme bochník chleba.

Francouzský chléb pečeme v předem vyhřáté troubě asi hodinu. Občas potřeme octovou vodou kvůli lesku.

Francouzský chléb podáváme ještě teplý.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...