Suroviny
- 4 kuřecí horní stehna
- 4 kuřecí spodní stehna
Marináda
- 1 chilli paprička
- 1 dl olivového oleje
- 5 drcených hřebíčků
- 1 lžička soli
- 3 lžíce medu
- 0,5 lžičky mleté skořice
- 1 pomeranč
- 1 dl bílého vína
Postup
Připravíme si marinádu - do mísy vymačkáme pomeranč, přidáme koření, med nasekanou chilli papričku, olej a víno. Můžeme přidat i kousky kůry z pomeranče. Vše promícháme a do marinády naložíme kuřecí stehýnka, nejlépe přes noc.
Stehna vyjmeme z marinády, položíme na pečící papír do pekáčku a pečeme v troubě při 180 °C asi 40 minut. Marinádu vařením zredukujeme na polovinu a vzniklou omáčku ještě podle chuti osolíme.
Opečená marinovaná kuřecí stehýnka podáváme na salátu s omáčkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat