Vepřová žebírka Družba


Vepřová žebírka Družba

Americká vepřová žebírka podle bývalé restaurace Družba v Domažlicích...

Suroviny
  • 1,5 kg vepřových žeber
  • vegeta
  • drcený barevný pepř
  • 1 hrneček ananasového džusu na podlití
  • sůl
  • 1 hrneček sladkého kečupu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžička ostré chilli omáčky
Postup
Maso potřeme směsí vymíchanou ze všeho koření, prolisovaného česneku a trochy ananasového džusu. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat, nejlépe až do druhého dne.

Troubu předehřejeme cca na 180 °C.

Žebírka pečeme na plechu zakrytá alobalem asi 40 minut, poté alobal sundáme, potřeme maso zbylou marinádou a pečeme odkryté dalších 15 minut. Během pečení podle potřeby podléváme zbylým džusem.

Vepřová žebírka Družba podáváme s pečivem, zeleninovým salátem a křenem.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Vepřová žebírka Družba

Americká vepřová žebírka podle bývalé restaurace Družba v Domažlicích...