SUROVINY
- 4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
- sůl
- mletý pepř
- olej na smažení
NA TĚSTO
- 500 g syrových brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
- 100 ml horkého mléka
- 1 vejce
- 3-4 lžíce hladké mouky
- 4-6 prolisovaných stroužků česneku
- 1 lžička majoránky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
POSTUP
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.
Řízky osolte a opepřete.
V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje.
Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena.
Podávejte se zeleninovou oblohou.
TIP
Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý.
Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.
Žádné komentáře:
Okomentovat