Chodský řízek


Křehoučký řízek v bramborovém obalu...
SUROVINY
  • 4 vepřové řízky z pečeně či krkovice, mírně naklepané
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení
NA TĚSTO
  • 500 g syrových brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno
  • 100 ml horkého mléka
  • 1 vejce
  • 3-4 lžíce hladké mouky
  • 4-6 prolisovaných stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
POSTUP
Z brambor slijte tekutinu, zalijte je mlékem a zamíchejte. Přidejte ostatní ingredience na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko.

Řízky osolte a opepřete.

V pánvi na lžíci oleje maso zprudka osmahněte z obou stran. Vyjměte na papírovou utěrku a přilijte do pánve další lžíci oleje.

Na rozpálený olej vlijte sběračku těsta, trochu rozetřete a na ně položte řízek. Přelijte dalším těstem a smažte z obou stran dočervena.

Podávejte se zeleninovou oblohou.

TIP
Když hotový řízek krátce zapečete v rozpálené troubě, bude křupavý.
Bramborákové těsto lze naplnit i kuřecím masem, olomouckými tvarůžky či hermelínem.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...