Konšelské peklo

Chodská pikantní specialita ze dvou druhů mas...
SUROVINY
  • 60 g sádla
  • 300 g hovězí roštěnky
  • 300 g vepřové kýty
  • 60 g sterilovaných feferonek
  • 210 g sterilované okurky
  • 40 g rajského protlaku
  • 80 g sterilované papriky
  • 60 g cibule
  • 80 g sterilovaných žampionů
PODLE CHUTI
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • mletý pepř
  • plnotučná hořčice
POSTUP
Hovězí a vepřové maso nakrájíme na drobné nudličky a osmahneme na tuku.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme sůl, mletou papriku, pepř a semínek zbavené feferonky nakrájené na osminky. Podlijeme vodou, přidáme protlak a dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. 

K podušené směsi přidáme žampiony, nakrájenou okurku na kolečka a sterilované papriky vcelku. Šťávu vydusíme na tuk a dochutíme hořčicí.

Konšelské peklo hned podáváme s pečivem, rýží, nebo hranolky.

V Konšelském šenku v Domažlicích se toto jídlo podávalo s dlouhými tukovými rohlíky.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...