Kořeněný vařený bůček


Tato pochoutka se konzumuje na studena jako součást studeného masového nářezu nebo může zůstat jen tak v lednici pro případ, když má člověk chuť na něco pikantního z masa...

Vzhledem k tomu, že se jedná o tepelnou úpravu vařením, je maso i přes jeho relativní tučnost, dobře stravitelné.

Jeho trvanlivost je poměrně dlouhá, přesněji řečeno, dokud se nesní.

SUROVINY
  • vepřový bůček bez kosti
  • sůl
  • nové koření
  • celý pepř
  • bobkový list
Koření na obalení dle vlastní chuti:
zelená varianta
rozmarýn, saturejka, pažitka, utlučený sušený česnek, sůl

červená varianta
paprika, koriandr, kmín, pepř, sůl


POSTUP
Libový bůček bez kosti vaříme v osolené vodě s kořením doměkka (v tlakovém hrnci více než 1 hodinu). Mezitím si připravíme směs koření na obalení dle Vaší chuti a obliby. Uvařené maso ještě teplé vyjmeme, obalíme v koření a ihned zabalíme do alobalu.

Po vychladnutí vložíme do lednice, kde může maso odpočívat i více týdnů. Přibližně po 1 týdnu je maso kořením proleželé a lze ho konzumovat.
Sdílet:

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vybraný příspěvek

Turnaj v šipkách

Bar Tunel, Mánesova 569 Domažlice pořádá v sobotu 14.11.2020  turnaj v šipkách...